RSS

ΚΑΝΤΑΪΦΙ ΜΕ ΤΥΡΙ ΚΑΙ ΖΑΜΠΟΝ


ΥΛΙΚΑ:
 0,5 κιλό φύλλο κανταϊφι
0,5 κιλό τυρί φέτα
250 γρ μπέικον ψιλοκομμένο
6 αυγά
1 κούπα τσαγιού βούτυρο φρέσκο και λίγο ακόμα για το ταψί
3 κούπες του τσαγιού γάλα
1,5 κούπα  κρέμα γάλακτος
τα φύλλα από 3 κλαράκια δυόσμο (ψιλοκομμένα)
αλάτι
πιπέρι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σ' ένα βαθύ πιάτο λιώνουμε τα τυριά με ένα πιρούνι. Προσθέτουμε τα τρία αυγά χτυπημένα, το μπέικον, το δυόσμο, το αλάτι και το πιπέρι. 
Χωρίζουμε το κανταίφι σε 35-40 μέρη. Σε κάθε ένα από αυτά βάζουμε στο κέντρο μία κουταλιά του γλυκού καλά γεμισμένη μίγμα, το διπλώνουμε καλά και το τοποθετούμε σε ταψάκι καλά βουτυρωμένο.
Περιχύνουμε κάθε ένα κανταϊφάκι με μία κουταλιά της σούπας βούτυρο λιωμένο.
Χτυπάμε τα άλλα τρία αυγά με την κρέμα γάλακτος και το γάλα  και τα ρίχνουμε και αυτά από πάνω.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο (180 βαθμούς) για 35 λεπτά.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.