RSS

ΠΙΤΣΑ

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ:
1,5 ΚΟΥΠΑ ΖΕΣΤΟ (ΟΧΙ ΚΑΥΤΟ) ΝΕΡΟ
2 ΚΑΙ 1/4 ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΜΑΓΙΑ ΞΕΡΗ
3,5 ΚΟΥΠΕΣ ΑΛΕΥΡΙ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΡΗΣΕΙΣ
2 ΚΟΥΤΑΛΑΚΙΑ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
2 ΚΟΥΤΑΛΑΚΙΑ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΑΛΑΤΙ
2 ΚΟΥΤΑΛΑΚΙΑ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΖΑΧΑΡΗ


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Στο ζεστό νερό βάζουμε τη μαγιά για να διαλυθεί. Βοηθάμε ανακατεύοντας με ένα κουταλάκι.
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά με τελευταίο το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε ένα ελαστικό λείο μείγμα που δεν θα κολλάει στο χέρι.  
Βάζουμε το ζυμάρι σε ένα λαδωμένο μπολ, το σκεπάζουμε με μια πετσέτα και το αφήνουμε για μία ώρα μέχρι να διπλασιαστεί.
Το ξαναζυμώνουμε και το ανοίγουμε με τον πλάστη σε αλευρωμένη επιφάνεια.
Την απλώνουμε σε λαδωμένο ταψί.

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ:
250 ΓΡΜ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑ
1 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΙΣ ΣΟΥΠΑΣ ΣΠΟΡΑΛΑΙΟ
ΑΛΑΤΙ
ΠΙΠΕΡΙ
ΛΙΓΗ ΖΑΧΑΡΗ
ΡΙΓΑΝΗ
ΘΥΜΑΡΙ 
ΒΑΣΙΛΙΚΟ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά μεταξύ τους. Δε χρειάζεται να βράσουμε.

Απλώνουμε τη σάλτσα πάνω στο ζυμάρι και απλώνουμε πάνω τα υλικά της αρεσκείας μας.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Για 40 περίπου λεπτά.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ:
Το κασέρι μπαίνει πάνω από τη σάλτσα όχι τελευταίο. Όχι πάνω από τα αλλαντικά.
 
   
 
 

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.