RSS

ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΜΗΛΟ

ΥΛΙΚΑ:
2 ΚΙΛΑ ΜΗΛΑ ΚΟΚΚΙΝΑ
1,5 ΚΙΛΟ ΖΑΧΑΡΗ
1 ΞΥΛΑΚΙ ΚΑΝΕΛΑ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Καθαρίζουμε τα μήλα και αφαιρούμε τα κουκούτσια. Τα κόβουμε σε φέτες. Τα βάζουμε στην κατσαρόλα και ρίχνουμε και τη ζάχαρη. Ανακατέβουμε καλά και τα αφήνουμε για λίγη ώρα να βγάλουν τα ζουμιά τους.
Τα βάζουμε να βράσουν μαζί με το ξύλο κανέλας σε δυνατή φωτιά και μόλις πάρει την πρώτη βράση κατεβάζουμε τη φωτιά στο χαμηλό. (Αν η κουζίνα μας έχει 9 κατεβάζουμε στο 4).   
Μόλις αρχίζει να πήζει (το σιρόπι να πέφτει σε μία μη διακοπτόμενη γραμμή) σβήνουμε το μάτι και το αφηνουμε μέχρι να κρυώσει. 
Αφαιρούμε το ξύλο κανέλας και πολτοποιούμε με το μούλτι.
Τη μοιράζουμε σε αποστειρωμένα βάζα.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.