RSS

ΓΑΛΑΤΟΠΙΤΑ

  ΓΑΛΑΤΟΠΙΤΑ

 

              

       ΥΛΙΚΑ:
       10 φύλλα κρούστας
       6 κούπες του τσαγιού γάλα
       1,5 κούπα ζάχαρη
       0,5 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
       0,5 κούπα κορν φλάουρ
       7 αυγά
       5 κουταλιές της σούπας βούτυρο οι 3 λιωμένες
       3 βανίλιες
       λίγη άχνη για τη διακόσμηση
       ταψί Νο 26 κατά προτίμηση









ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε τις 3 κούπες γάλα, ενω σε ενα μπολ βάζουμε τις άλλες 3. προσθέτουμε στο μπολ το κορν φλάουρ και το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε πολύ καλά. 
Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα 4 από τα 7 αυγά μαζί με τη μία κούπα ζάχαρη και τις 3 βανίλιες. Βάζουμε το μείγμα με τα αυγά στο μπολ με το σιμιγδάλι και τα ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε το νέο μας μείγμα στο κατσαρολάκι με το γάλα σιγά σιγά και ανακατεύουμε συνέχεια με το σύρμα μέχρι να γίνει κρέμα.
Αφού το βγάλουμε από τη φωτιά προσθέτουμε 2 κουταλιές τις σούπας βούτυρο.
Παίρνουμε το ταψί μας και το βουτυρώνουμε καλά. Στρώνουμε τα φύλλα ένα ένα βουτυρώνοντας τα και πασπαλίζοντας τα με λιγη ζάχαρη. (κάθε φύλλο ξεχωριστά).
Ρίχνουμε την κρέμα μέσα. Κόβουμε τα φύλλα που περισσεύουν από το ταψί και τα υπόλοιπα τα γυρίζουμε προς τα μέσα.
χτυπάμε τα άλλα 3 αυγά στο μίξερ και το περιχύνουμε από πάνω σε όλη την επιφάνεια.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 35 λεπτά.
Αφού κρυώσει διακοσμούμε από πάνω με την άχνη. 
Καλή επιτυχία!!! 

 

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.